Voedingsmiddelen industrie

Hygiëne, beperkte ruimte, lange standtijden en bedrijfszekerheid zijn de meest belangrijke kenmerken van de voedingsmiddelen industrie. De voedingsmiddelen industrie wordt gekenmerkt door een enorme diversiteit aan machines die een complete productielijn vormen. Hiervoor zijn voor vrijwel alle gebruikte machines aandrijvingen nodig welke zo aseptisch mogelijk moeten zijn, bedrijfszekerheid en levensduur garanderen en bestand zijn tegen temperatuurwisselingen.

RVS delen, voedingsmiddelen olie, waterdichtheid en gladde behuizingen zijn kenmerken waar aandrijvingen voor deze sector aan moeten voldoen. In alle gevallen moet verontreiniging van de te verwerken product voorkomen worden en ook hier geldt, stilstand is onacceptabel want we hebben allemaal continu voedsel nodig.

DTS Aandrijftechniek biedt diverse aandrijvingen welke zeer geschikt zijn voor de voedingsmiddlen industrie. voorbeelden hiervan zijn onder andere lagers geheel of deels gemaakt uit rvs, ketting en kettingwielen van rvs en extra dichte motoren die hogedrukreiniger bestendig zijn. De trillingdempers geleverd door GMT Benelux BV zijn niet weg te denken uit deze industrie. Vaak wordt er voor een standaard oplossing gezorgd, in andere gevallen wordt een klantspecifieke oplossing gerealiseerd. Veel van de encoders en remmen gebruikt in de voedingsmiddelen industrie worden geleverd door Euro Hübner Benelux BV.